"Muzeul din Hol" pentru Familia Bratu 1

„Muzeul din Hol” pentru Familia Bratu

Proiectul

Familia Bratu a dorit să transforme holul îngust și lung al casei părintești într-un spațiu care să spună o poveste. Inspirat de patina timpului și de istoria locuinței, Alex Dinu a propus un design care să combine funcționalitatea cu estetica unui mic muzeu personal.

"Muzeul din Hol" pentru Familia Bratu 3

Design și Execuție

Prin conversații cu familia și explorarea spațiului, s-a născut ideea de a face din fiecare dintre cele trei uși ale încăperilor adiacente holului niște rame de tablou, transformând astfel zonele de acces în puncte de interes vizual. Mobilierul creat pentru a masca caloriferul nu doar că îndeplinește nevoile practice, dar adaugă și un element arhitectural distinct, reminiscent al coloanelor clasice.

"Muzeul din Hol" pentru Familia Bratu 5

Elemente Decorative

Obiectele de pe comodă, scoase din podul vechi de peste un secol și curățate cu grijă pentru a păstra autenticitatea patinei lor, au fost integrate în amenajare ca artefacte ale unui trecut care încă respiră. Ușa dinspre living, încadrată asimetric pe perete, este concepută ca o intrare într-o altă epocă, adăugând o dimensiune dramatică întregului aranjament.

"Muzeul din Hol" pentru Familia Bratu 7

Reflecții și Emoții

„Va urma!” – aceste cuvinte sugerează că designul este mai mult decât o simplă aranjare a spațiului; este o promisiune pentru viitoarele povești care vor fi create și trăite în acest hol. Evident, proiectul a devenit unul dintre cele mai dragi lui Alex Dinu, oferindu-i ocazia de a îmbina pasiunea pentru design cu dragostea pentru poveștile personale ale beneficiarilor.

"Muzeul din Hol" pentru Familia Bratu 9

Rezultatul

Transformarea holului Familiei Bratu într-un spațiu care evocă un mic muzeu este o dovadă a capacității de a readuce la viață istoria și amintirile unei familii prin design interior. Alex Dinu și echipa TITAN MOB au reușit să creeze un spațiu care nu doar că sărbătorește trecutul, dar invită și la crearea de noi amintiri, într-un cadru modern și plin de suflet.

Articole similare

Lasă un răspuns