Două Ere, O Singură Amenajare

Când Familia Brickston a decis să-și împărtășească viața între zidurile unei case la Brașov, căutau mai mult decât o locuință; căutau un canvas pe care să-și picteze zilele în România. Doamna Brickston, o profesoară de istoria artei cu o pasiune pentru detaliu și poveste, împreună cu domnul Brickston, antreprenor în industria textilă și susținător al inovației, și-au dorit un spațiu care să reflecte un dialog între trecut și prezent, între estetic și funcțional.

Începuturile Proiectului

A fost o zi de toamnă când am întâlnit pentru prima dată pe cei care urmau să devină nu doar clienți, ci parte din istoria TITAN MOB. „Sunteți artist!”, a exclamat doamna Brickston în timpul întâlnirii noastre inițiale. Cuvintele acestea au răsunat ca un laudatio pentru munca mea și a echipei mele, confirmând că am ales calea corectă în design.

Două Ere, O Singură Amenajare 1

Procesul Creativ

La TITAN MOB, procesul creativ este o simfonie de idei și executare. Lucrul la proiectul Brickston a fost ca o călătorie în timp, în care am navigat prin istoria artei și am explorat modernismul industrial, totul în armonie cu sunetele lui Bach și Skrillex, în funcție de capitolul proiectului pe care îl abordam. Am demarat „byte by byte”, o parafrază ludică la meticulozitatea cu care împletim detaliile în era digitală.

Două Ere, O Singură Amenajare 3

Provocările și Inovațiile

Să transplantezi fațada unei fabrici de bumbac într-un living modern nu este o sarcină ușoară. Trebuie să păstrezi istoria, să o respecți și să-i dai un nou scop. A fost o provocare să demontăm, transportăm și integrăm vechea fațadă a fabricii bunicului domnului Brickston. În colaborare cu arhitectul, am redat vieții ferestrele mari, simbol al grandoarei și deschiderii către lumina naturală.

Două Ere, O Singură Amenajare 5

Elementul Central al Bucătăriei

Bucătăria a fost „preferata” doamnei Brickston, iar pentru mine, a devenit inima proiectului. Am ales un contrast cromatic și stilistic, mizând pe griuri și minimalism. Insula de bucătărie, cu blatul său de marmură neagră sprijinit pe un bolovan de granit, a fost o odă adusă contrastului între greutatea materialelor și ușurința vizuală a designului. Hota, cu aspectul său clasic dar cu performanțe moderne, veghează peste acest spațiu, unde familia și invitații se adună pentru a împărtăși mesele pregătite cu pasiune.

Două Ere, O Singură Amenajare 7

Reflecții Finale

Când am primit avansul pentru proiectare, am știut că ne așteaptă o călătorie remarcabilă. Însă, adevărata recompensă a fost să vedem cum spațiul se umple de râsete și povestiri. În fiecare colț al casei Brickston se simte acum pulsul a două ere, îmbinate într-un singur acord. La TITAN MOB, nu doar gândim, ci trăim diferit, împletind bunul gust cu semnătura inconfundabilă a lui Alex Dinu.

Articole similare

Lasă un răspuns